Lasermetingen

  1. Markten
  2. »
  3. R&D
  4. »
  5. Lasermetingen

Lasermeting is een technologie die steeds belangrijker wordt in de kunststofindustrie voor diverse toepassingen, waaronder kwaliteitscontrole, procesbewaking en 3D-scannen. Hier volgen enkele manieren waarop lasermetingen worden gebruikt in de kunststofindustrie:

1. Kwaliteitscontrole: Lasermeting kan worden gebruikt om de afmetingen en kenmerken van kunststof onderdelen met hoge nauwkeurigheid en precisie te meten. Hierdoor kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat hun producten voldoen aan de vereiste specificaties en normen. Lasermeting kan ook worden gebruikt om defecten of onvolkomenheden in kunststof onderdelen op te sporen, zoals scheuren, kromtrekken of vervormingen.

2. Procesbewaking: Lasermetingen kunnen worden gebruikt om de prestaties van kunststof productieprocessen in real-time te controleren. Lasersensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de dikte van plastic films te meten tijdens de extrusie of de afstand tussen plastic onderdelen tijdens de assemblage. Deze informatie kan worden gebruikt om de procesparameters aan te passen om de productkwaliteit en -consistentie te verbeteren.


3. 3D-scannen: Met laserscanners kunnen 3D-modellen van kunststof onderdelen of producten worden gemaakt. Dit is nuttig voor productontwerp en -ontwikkeling, maar ook voor kwaliteitscontrole en inspectie. Laserscannen kan ook worden gebruikt voor reverse engineering, waarbij bestaande kunststofonderdelen worden gescand om een digitaal model te maken dat kan worden gebruikt om identieke onderdelen te vervaardigen.


4. Lasermarkeren: Lasertechnologie kan worden gebruikt om plastic onderdelen te markeren of te graveren met tekst, logo's of andere ontwerpen. Dit is een permanente en nauwkeurige markeermethode die kan worden gebruikt voor merk-, etiketterings- of identificatiedoeleinden.

In het algemeen is lasermeettechnologie een essentieel hulpmiddel geworden voor de kunststofindustrie, dat fabrikanten helpt de kwaliteit, efficiëntie en innovatie te verbeteren.

gebruikte_R&D_Machine

Lasermetingen bij Plastima

Plastima_LPKF_Laser_Machinery_Logo.webarchiveLasermetingen

Plastima onderscheidt zich door alleen premium-lastechnieken aan te bieden; kwaliteit en duurzaam

In de markt worden conventionele technieken als lijmen, schroeven en klippen steeds kritischer bekeken, de wens naar duurzame en kwalitatief goede verbindingstechnieken wordt steeds groter.

Voor kunststof laserlassen is de transparantie van materialen van cruciaal belang.

Daar de TMG 3 van LPKF op 980nm golflengte is ingesteld, meet deze met dezelfde golflente als absorptie laserlassystemen. Hierdoor is inline of offline eenvoudig te controleren of de te gebruiken materialen geschikt zijn voor de laserlas verbinding. De TMG 3 is daarom perfect voor kwaliteit doeleinden in te zetten.

De samenwerking tussen LPKF & Plastima staat al meer dan 10 jaar! 

csm_Produkt_TMG_3_b2ebb43ebd

 

LPKF downloads

LPKF TMG-3

Neem contact op over R&D